Erfgoed Denderland krijgt kwart miljoen subsidie

Door Karim Van Overmeire op 2 december 2014, over deze onderwerpen: Erfgoed
Molenerfgoed: Fauconniersmolen, Oordegem.

Erfgoed Denderland, het recent opgestarte intergemeentelijk samenwerkingsverband van Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere en Lede rond cultureel-erfgoedbeleid, krijgt van de Vlaamse regering  voor de periode 2015-2020 een werkingssubsidie van 246.946 euro.

Aalsters Schepen Karim Van Overmeire (N-VA): “Afgelopen vrijdag beoordeelde de Vlaamse Regering de subsidie-aanvragen van Erfgoed Denderland en 15 andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Door het feit dat we vorig jaar met verschillende gemeenten de handen in elkaar hebben geslagen, vallen we nu in de prijzen. Met die middelen kunnen we een aantal medewerkers in dienst houden en projecten opzetten waarbij onze verschillende gemeenten betrokken zijn. Zo plannen we volgend jaar activiteiten rond de 200ste verjaardag van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, toen Nederland en België één land vormden en er ook in onze streek grote veranderingen plaatsvonden. Verder willen we werken rond molenerfgoed, rond onze hop- en biercultuur, dialecten, Valerius de Saedeleer, …”

De steden en gemeenten die niet bij een samenwerkingsverband zijn aangesloten, ontvangen geen subsidiëring meer. Op die manier wil de Vlaamse Regering inzetten op schaalvergroting en meer efficiëntie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is