Boek ‘Honderd keer Vlaanderen’ voorgesteld

Door Karim Van Overmeire op 13 juni 2018

"Mannen kunnen niet dichter bij de ervaring van een zwangerschap komen dan door een boek te schrijven", zegt de Aalsterse schepen Karim Van Overmeire (N-VA). "Na maanden wachten is het er dan ineens. Kosten noch moeite werden gespaard om dit boek aan de man, of vrouw te brengen. Er kwam zelfs een gloednieuwe website aan te pas, waarop het boek in korte lijnen uit de doeken gedaan wordt, en waar het online kan besteld worden." 

Gisteren stelde Karim Van Overmeire samen met Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke, onder ruime belangstelling en in aanwezigheid van de minister-president, het boek voor. Hiervoor werden de genodigden verwacht in de zaal van Sportcentrum Schotte in Erembodegem. 

Honderd verhalen over Vlaanderen en de Vlamingen. Met veel zelfrelativering en zin voor humor wagen de drie auteurs zich aan een omschrijving van de Vlaamse identiteit. Over uitvinders en schurken, belforten en begijnhoven, kookboeken en Vlaamse autoconstructeurs, wielrenners en kruisvaarders.  In hun boek vind je alles wat je nodig hebt om jouw binnen- en buitenlandse gesprekspartners de loef af te steken met allerlei weetjes over onszelf als Vlamingen. Het volledige relaas van deze 100 straffe verhalen leest u in het boek ‘Honderd Keer Vlaanderen’. Beroepsfotograaf Jean-Pierre Swirko illustreerde dit boek met zijn beste foto’s. Het boek belooft een collector’s item te worden.

https://www.100keervlaanderen.be/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is